Toerisme
Toerisme
Toerisme
Toerisme
Toerisme

 

Delen op FacebookDelen op Twitter

Activiteiten en recreatie

Vanuit de Mas des Marguerites, kunt u vertrekken voor uw wandel- of mountainbiketocht door het fantastische Alpilles massief. Paardenliefhebbers kunnen terecht bij een van de talrijke paardrijcentra in de omgeving. Ook organiseert l'Académie d'Art Equestre in Maussane organiseert tochten met paard en wagen. Voor gepassioneerde golfers is de keuze ruim, in de onmiddellijke omgeving vindt u de Golf de Servanes. (Op vertoon van een Mas des Marguerites-card krijgt 10% korting)

 Het Maison des Produits Jean Martin in Maussane organiseert voor liefhebbers van gastronomie een cursus Provençaals koken. De beste chefs uit de regio organiseren regelmatig cursussen en (wijn)proeverijen


 

Toeristische plaatsen

de Alpilles en de Provence

 Les Baux de Provence

Een van de mooiste dorpen van Frankrijk waar de tijd de rotsen heeft uitgehouwen en de ruïnes van de citadel, het balkon van de Alpilles zijn magische karakter geven. Op elk uur van de dag wordt u verrast door het betoverende landschap en de kleuren. Vergeet in Baux de Provence niet de Carrières de lumière te bezoeken. In een immense ondergrondse ruimte zijn de smetteloze kalkmuren het decor zijn voor een projectie kunstwerken waarbij de toeschouwer wordt ondergedompeld in een visueel en kleurrijk spektakel.

 Saint Rémy de Provence

Een typisch Provençaalse plaats met platanen, de kleine straatjes van het oude centrum vol met leuke winkeltjes. Geboorte plaats van Nostradamus. Van Gogh had er een atelier in het l'hospice de St Paul de Mausole. Een bezoek aan stad Glanum (archeologische site) neemt u mee terug naar de tijd van de romeinen.

Arles

De grootste gemeente (qua oppervlak) van Frankrijk, een antieke en romeinse stad. De stad heeft een schat aan architecturaal erfgoed die uniek is in de wereld. De stad heeft de meeste romeinse monumenten van na de romeinse tijd. Zeven monumentenplaatsen die allemaal op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. (Théâtre Antique, Arènes, Thermes de Constantin, Eglise St-Trophime, les Alyscamps…)

Avignon

Om van de beroemde Pont d’Avignon, die eigenlijk Pont Saint Bénézet heet, het Pausenpaleis te bereiken steek u het Place de l'horloge over. Een plein vol gezellige terrassen. Het Palais des Papes is, door zijn afmetingen en geschiedenis, een indrukwekkend gotisch meesterwerk. In juli maakt het Festival de theatre Avignon het grootste podium van de wereld.

Uzès

Het eerste Hertogdom van Frankrijk met rijke historie over de feodale geschiedenis die perfect bewaard is gebleven. De tour Fenestrelle  en het Place aux Herbes zijn aangename plekken die een bezoek waard zijn. In Anduze heeft het lokale microklimaat het ontwikkelen van de Bambouseraie mogelijk gemaakt. Een bijzonder park met een grote verscheidenheid aan bamboes afkomstig uit de hele wereld.

De Pont du Gard

Toont de perfectie van de romeinse architectuur door het samengaan van schoonheid en technische bekwaamheid. De Pont du Gard is het meest spectaculaire deel van het aquaduct van Nîmes.

De Camargue

Wandel, fiets of ga te paard langs de thematische routes in dit immense vogelpark om daardoor in uw eigen tempo de natuur van de Camargue met haar poelen te ontdekken. Voor de liefhebbers van de kust zijn er de zandstranden bij Piémanson, Beauduc en bij Stes-Maries-de-la-Mer

 Le Lubéron

De bergketen Lubéron, tussen de Alpen en de Middellandse Zee, herbergt prachtige dorpjes zoals Bonnieux, Lacoste, Oppède le Vieux, Gordes en Bories. Roussillon en zijn okergroeven en het Conservatoire des Ocres. Maar ook de schitterende cisterciënzer abdijen van Sénanque en Silvacane.